To Top

Πανοραμική Δοντιών

Η λήψη ακτινογραφιών βοηθά τον Οδοντίατρο να εκτιμήσει την κατάσταση των δοντιών σας και του οστού που τα στηρίζει. Με τη βοήθεια της ακτινογραφίας μπορούμε να ανιχνεύσουμε την ύπαρξη περιοδοντίτιδας, την παρουσία αποστημάτων, κύστεων και όγκων της στοματικής κοιλότητας. Επίσης, μπορούμε να καθορίσουμε τη θέση ενός έγκλειστου δοντιού, να ελέγξουμε την πορεία μιας ενδοδοντικης θεραπείας κ.λπ.

Η λήψη ακτινογραφίας δεν είναι απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις και για κάθε ασθενή. Αυτό εξαρτάται από το είδος της πάθησης και την ανάλογη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Με την πανοραμική ακτινογραφία όλα τα δόντια των γνάθων είναι ορατά αλλά η ακτινογραφία περιέχει επίσης πληροφορίες και για τα οστά των γνάθων, τα ιγμόρεια, τους τραχηλικούς ιστούς.

Ακόμα και η πιθανότητα κάποια γυναίκα από μια ηλικία και μετά να έχει οστεοπόρωση είναι δυνατόν να υπολογισθεί από την πανοραμική ακτινογραφία που αρχικά έχει ληφθεί για να αξιολογήσει ο γιατρός τα δόντια σας. Η γυναίκα μπορεί έτσι έγκαιρα να παραπεμφθεί από τον ιατρό της για μια πιο ακριβή εξέταση των οστών που εάν επιβεβαιώσει το πρόβλημα θα οδηγήσει στην έγκαιρη αντιμετώπιση του.